Pre vakcine, tehnologija kao pomoć u širenju kovida 19

Veliki potencijal širenja korona virusa uslovio je tehnološke stručnjake iz raznih delova sveta da pokušaju da pomognu.

Njihov način pomaganja u pandemiji podrazumeva različite načine praćenja kretanja ljudi (naročito onih koji su pozitivni na virus), kao i prikupljanje određenih informacija o zdravstvenom stanju. Iako čujemo i garancije da velike kompanije poput „Gugla” i „Epla” neće zloupotrebljavati podatke iz ovakvih aplikacija niti će se GPS lociranje telefona koristiti sa punim znanjem ko je korisnik, pitamo se da li su baze takvih podataka o zdravlju podložne zloupotrebi i lošim namerama. O tome je za RTS govorio digitalni forenzičar Andrej Petrovski.
U nastavku i druge teme. Naše servisne informacije i ostali važni podaci pomoći će mnogima u organizovanju dana. Za opuštenije teme, tu su priče iza pesama, a proslavljamo i rođendane albuma, singlova i muzičara. Tu je i pola sata rezervisanih samo za numere iz Srbije i regiona.

Emisiju vode Branislav Trajković i Kruna Pintarić
Reporter: Jovana Zec

Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]