Mlin muzičke industrije

Mnogo je muzičara koji su tragično okončali svoje živote, ili se bore sa mentalnim problemima, narkoticima i alkoholom.

Nekada je to bilo deo imidža, iz čuvene fraze „seks, droga i rokenrol”; međutim - šta se sve krije iza takvog stila života? Kada je muzika postala biznis, znalo se - ako želiš da budeš poznat, moraš da slušaš menadžera i tržište. Sali En Gros (Sally Anne Gross) poznaje muzičku industriju već 3 decenije. Bila je menadžer i direktor diskografske kuće Mercury Records osamdesetih godina i prva žena na takvoj poziciji. Sada je profesor na univerzitetu Vestmister u Velikoj Britaniji. Autor je do sada najvećeg istraživanja o mentalnom zdravlju u muzičkoj industriji, pod nazivom „Can music make you sick?” („Možete li se razboleti od muzike?”). Čućete delove razgovora Sali i naše Ružice Vrhovac, koji je rađen u Ljubljani na nedavno održanom MENT showcase Festivalu.

Sem ove priče, tokom popodneva očekuje vas mnogo različitih muzičkih tema. Odmah posle Hita nedelje govorićemo o Rok godišnjaku, emisiji u kojoj slušaoci biraju najbolje singlove, albume, izvođače... iz prethodne godine. „Glasačka mesta” iz prve faze su zatvorena, a šta ide dalje? - govori nam Olga Kepčija. 

Servisne informacije i naš reporter sa podacima o saobraćaju pomoći će mnogima u organizovanju dana, a „Kulturni vodič” je tu da predloži koje manifestacije širom Srbije možete da posetite. Podsećamo na priče iza pesama, a proslavljamo i rođendane albuma, singlova i muzičara. Tu je i pola sata rezervisanih samo za numere iz Srbije i regiona.

Voditelj: Kruna Pintarić
Reporter: Milica Đilas

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара