Obrati pažnju!

U poslednjoj celoj nedelji 2019. godine, prisećamo se najupečatljivijih, najzanimljivijih, najvažnijih i onih tema koje vredi pamtiti i narednih godina.

Trudili smo se da to budu pozitivne i nspirativne priče, ali - ova nas podseća da imamo mnogo toga da popravimo u državi. Sećate se kako su u jednoj fabrici u Srbiji, dok se nije saznalo, žene morale da nose crvenu traku oko ruke, u znak „neproduktivnosti” tokom menstruacije? Nenajavljena inspekcija je tome stala na kraj, ali kršenja i ljudskih i radnih prava, nažalost, ima još. 

Publikacija „Žene govore” nastala je odabirom priča žena koje su prikupile i same radnice, članice udruženja „Roza” iz Zrenjanina, Vesna Đorđević i Milica Lupšor. Obilazeći Srbiju, prikupile su zastrašujuće i potresne priče radnika i radnica, ali ne samo to - one im i pomažu da reše ove probleme. Zašto u istom pogonu, na istom poslu, muškarci dobijaju zaštitu na radu i sistematski pregled, a žene ne? Ako se pitate zašto onda tamo ostaju, neka promene posao i rešena stvar - poslušajte prvi sat emisije u kom govorimo o limbu tržišta manuelnih, prekarnih i drugih poslova, kako napraviti pozitivan pomak, i zašto Ministarstvo rada ne reaguje. 

U nastavku, govorimo i o drugim stvarima. Naš „Kulturni vodič” biće od pomoći u obilasku izložbi, predstava, koncerata, svirki i drugih manifestacija širom Srbije. Podsetićemo na pesme i muzičare, koje su „rođene”, i rođeni na današnji dan. Čućete „Priče o pesmama”, pola sata muzike iz Srbije i regiona, a upozoravamo i na eventualne saobraćajne gužve. 

Voditelj: Kruna Pintarić
Reporter: Jovana Zec

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи