Širom zatvorenih očiju – Pogled iz svemirskog broda

Pogled iz svemirskog broda je emisija koja se bavi naučnom fantastikom, hororom i fantazijom - u književnosti, filmu, muzici, stripu, kompjuterskim igrama, kao i u svim ostalim njihovim pojavnim oblicima.

U bioskope ove nedelje dolazi završnica „Zvezdanih ratova” - deveta epizoda „Uspon Skajvokera”. Međutim, tada će se, besplatno na Jutjubu, pojaviti i film Stevana Filipovića „Breaking Point: A Star Wars Story”! Dakle, jedna domaća priča smeštena u čuveni univerzum, koja jepredstavljena publici na nedavno održanom Gejmskonu u Beogradu. O filmu su, pored autora, govorili i Isidora Bulatović (rediteljka druge ekipe), Branislav Crvenković (zadužen za maske), kao i glumci Darko Ivić, Slaven Došlo, Jana Milosavljević i Anita Ognjanović.

Međutim, nije ovo jedini domaći fanovski film iz miljea „Zvezdanih ratova”. O nekim drugim ostvarenjima, koje je na Festivalu srpskog filma fantastike domaća publika imala prilike da gleda, govori Jovan Ristić, jedan od osnivača festivala i čovek koji je napisao knjigu „Izgubljeni svetovi srpskog filma fantastike” (zajedno sa Draganom Jovićevićem), zatim Relja Trajković - autor kratkog ostvarenja „Star-vors fan”, Vladimir Jakšić - koji prati sve vezano za univerzum „Zvezdanih ratova” na sajtu Holonet, te Filip Vukić, naš uspešan predstavnik u igri „Iks-ving”.
Konačno, šta znači biti pravi „fan” ovog SF serijala objasniće nam, na ličnom primeru, još jedan čovek iz sveta filma - Stefan Orlandić

Voditelj: Vladimir Todorović

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара