Obrati pažnju!

Fejsbuk i Gugl svoje korisnike širom sveta ne tretiraju jednako.

Ovakva situacija već nam je poznata iz geopolitike, ali se taj standard preliva i u onlajn pristupačnost platformi, prava i slobode korisnika. Korisnici iz, na primer, podsaharske Afrike, SAD i BiH, tako, nisu isti. Protiv spomenutih, ali i mnogih drugih kompanija, države, agencije ili organizacije podižu prekršajne prijave ne bi li ih „naterali” da posluju fer i transparentno. Iz Srbije takođe stižu primedbe ovog tipa. Kako nas vide velike internet kompanije? Ko je dužan da to stanje kontroliše i popravlja? I, na kraju, koje pretnje po bezbednost podataka i identiteta naših građana stižu - iz Srbije?

Za 202 o ovome su govorili iz SHARE fondacije - specijalista sajber forenzike Andrej Petrovski i direktor Danilo Krivokapić.

U nastavku i neke teme „van mreže”. Naš „Kulturni vodič” biće od pomoći u obilasku izložbi, predstava i drugih manifestacija širom Srbije. U Domu omladine Beograda počinje Festival nezavisnog američkog filma, čiji program prenosi naš Glasnik. Podsetićemo na pesme i muzičare, koje su „rođene”, i rođeni na današnji dan. Čućete „Priče o pesmama”, pola sata muzike iz Srbije i regiona, a upozoravamo i na eventualne saobraćajne gužve.

Voditelj: Kruna Pintarić
Reporter: Jovana Zec

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи