Obrati pažnju!

Više desetina građana protestovalo je u nedelju ispred Skupštine Srbije, a potom i ispred Vlade. Među njima je najviše bilo porodilja i majki sa bebama u kolicima.

Na poziv Udruženja „Mame su zakon” zahtevali su promenu Zakona o finansijskoj podršci porodicama s decom, odnosno brisanje onih odredbi na osnovu kojih se tokom porodiljskog odsustva smanjuju primanja žena koje rade u „sivoj zoni”. Šta oni još vide kao problem u sprovođenju ovog zakona, i kako državni organi planiraju da reše tu situaciju, pričamo u prvom satu emisije.

U nastavku i drugačije teme. Naš „Kulturni vodič” biće od pomoći u obilasku izložbi, predstava i drugih manifestacija širom Srbije. Podsetićemo na pesme i muzičare, koje su „rođene”, i rođeni na današnji dan - tu su Ozi Ozborn, Bitlsi, grupe „The Who”, „Stone Temple Pilots” i „Velvet Revolver”. Čućete i „Priče o pesmama”, pola sata muzike iz Srbije i regiona, a naš reporter upozorava na eventualne saobraćajne gužve na gradskim ulicama.

Voditelj: Kruna Pintarić
Reporter: Jovana Zec

broj komentara 0 pošalji komentar
Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]