Obrati pažnju!

Kada se govori o zaštiti životinja, na pamet nam pada ono što nam je simpatično: pande, psi, mačke, poneka ptica.

Ali, koliko razumemo živi svet oko nas i kako (pokušavamo da) ga štitimo? Da li su udomitelji napuštenih životinja uvek i odgovorni vlasnici? Kojim službama možemo da se obratimo i u kakvom su stanju prihvatilišta za pse? Zašto tu brigu ne osećamo i prema drugim vrstama važnim za ekosistem, poput zmija? Šta je urađeno i šta se radi na planu obrazovanja dece u ovom smislu? 

Udruženje Animal Rescue Serbia organizovalo je diskusiju na temu „Nivo svesti društva o brizi o životinjama”, na kojoj su sa publikom razgovarali aktivisti, novinari, stručnjaci za divlje vrste i oni koji rade u osnovnim školama. Mi vam prenosimo one delove koji na dobar način ilustruju potrebu da naš suživot sa ljubimcima, divljim i domaćim životinjama učinimo kvalitetnijim za sve.

U nastavku emisije predlažemo kulturne događaje, svirke i koncerte koje možete posetiti ovih dana. Slušaćemo pesme nekoliko muzičara rođenih na današnji dan, tu je i pola sata pesama samo iz Srbije i regiona, noviteti sa top lista, priče o pesmama i naš reporter sa aktuelnim gradskim informacijama. 

Voditelj: Kruna Pintarić

broj komentara 0 pošalji komentar
Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]