Obrati pažnju!

Policija će u naredne dve godine u Beogradu instalirati skoro 1.000 stacionarnih kamera za video-nadzor na 800 lokacija.

Svi dokumenti o javnoj nabavci opreme za video nadzor u Beogradu zaštićeni su stepenom tajnosti „Poverljivo”, dok nam informacije o novom sistemu za prepoznavanje lica i tablica vozila moraju biti uskraćene, navodi se u odgovoru Ministarstva unutrašnjih poslova kojim je odbijen zahtev SHARE (Šer) Fondacije za pristup informacijama od javnog značaja. U MUP ipak navode da razloga za zabrinutost oko privatnosti građana - nema, dok sa druge strane mnoga udruženja upozoravaju na moguće probleme koje te kamere donose sa sobom. Kada se to desi, ko i kako će da reaguje da bi zaštitio privatnost građana? O tome priča direktor SHARE fondacije, Danilo Krivokapić.

U nastavku emisije predlažemo kulturne događaje, svirke i koncerte koje možete posetiti ovih dana, a skrećemo pažnju i na novu seriju koncerata za bebe u Beogradskoj filharmoniji. Bobi Kimbal, prvi pevač i frontmen grupe Toto danas puni 72 godine, pa mu posvećujemo rubriku „Vremenska kapsula”. O tome kako Kinezi rešavaju saobraćajne gužve uz pomoć veštačke inteligencije, govorimo u rubrici „Šta kaže mreža”.

Voditelj: Kruna Pintarić

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи