Obrati pažnju!

Srbija međ' organskim šljivama - koliko smo spremni i koliko ovde ima budućnosti u organskom uzgoju?

Stručnjaci u oblasti poljoprivrede, i strani i domaći, hvale Srbiju kada je reč o prirodnim odlikama koje pogoduju organskom uzgoju. Ipak, tek koji procenat obradivih i plodnih površina je opredeljeno za ovaj način gajenja biljaka. Koliko možemo biti sigurni da je organska proizvodnja zaista takva - organska? Postoje li administrativne prepreke i komplikacije kod započinjanja organskog uzgoja ili je problem u nečemu drugom? Kako se vrši provera kvaliteta, kako početi organski uzgoj za svoje potrebe i za prodaju, koje su prednosti a kakve šanse na inostranom tržištu, za Dvestadvojku govorili su stručnjak u oblasti organskog uzgoja dr Aleksandar Ivković i Zoran Ristanović iz Čačka, koji je svoje organsko poljoprivredno domaćinstvo otvorio za one koji žele da nauče da i sami proizvode zdravu hranu.

U nastavku emisije još nekoliko tema. Na današnji datum 1951. godine rođen je pevač i tekstopisac Stiv Harli, najpoznatiji kao vođa grupe „Cockney Rebel”. Ovom muzičaru posvećujemo rubriku „Vremenska kapsula”. Predlažemo i kulturne događaje koje možete posetiti do kraja dana i sutra, a pričamo i o konkursu za nastupe na Festivalu uličnih svirača u podgrađu Petrovaradinske tvrđave. O vestima iz digitalnog sveta, govorimo u rubrici „Šta kaže mreža”. 

Voditelj: Kruna Pintarić

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи