Vizija

Savremene tehnologije i sajber-kultura

U beogradskom Parobrodu otvorena je gostujuća međunarodna izložba „U hodnicima interneta” koja je originalno održana u sklopu foruma Ujedinjenih nacija o upravljanju internetom.

Izložba je koncipirana kao mreža koja se prostire na dva sprata, kroz nekoliko prostorija gde svaki rad nudi informacije o nekom digitalnom pitanju.

Podaci i privatnost se godinama nisu smatrali pitanjima koja dotiču svakodnevnu i ličnu stvarnost javnosti. Međutim, kako sugerišu organizatori, digitalna kultura se danas može poimati na pravi način samo uz poznavanje dodatnih tehnoloških oblasti, koji je nadopunjuju. Odnosno, potrebno je da poznajemo zakonske okvire i tehnološke protokole, a upravo je Parobrod poslužio kao dobro mesto za iskustvo susreta između digitalne kulture, umetnosti i tehnologije. Kroz perspektive zakonodavstva, umetnosti, teorije medija i digitalnih politika, aktuelna postavka pokreće teme o različitim pristupima zarad boljeg razumevanja ove problematike. U razgovoru koji će biti održan u četvrtak debatovaće se o Kembridž Analitici i GDPR-u, projekatima koji koriste digitalne medije i umetničke intervencije kao posrednike za bolje razumevanje tehničkih pitanja.

Kroz emisiju vodi Jelena Knežević.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи