Svaštara

U Skupštini Srbije, prošle nedelje, usvojen je novi Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Šta nam donosi novi zakon i koje su najznačajnije promene, objasniće nam u Rubrici „202 povoda” Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, sa kojim je razgovarao Slobodan Igrutinović.

Na uglu Ustaničke i Bulevara kralja Aleksandra šest godina se nalaze "divlje" naselje i deponija. Inspektori su nekoliko puta pisali rešenja, ali romske porodice koje su se tu doselile kažu da nemaju kuda da odu. Njima su improvizovane barake na ovoj divljoj deponiji jedini dom, otkako su pre šest godina premešteni iz "kartonskog naselja" podno Gazele. I dok nadležni iz Opštine Zvezdara pokušavaju da reše ovaj problem, naš reporter Petar Protić će nas izvestiti o situaciji sa lica mesta.

Pametni telefoni ne izazivaju samo zavisnost i utiču na naše psihičko zdravlje, već i, ako je verovati istraživanju sprovedenom u Nemačkoj, na naš izgled. Istraživači s Univerziteta u Berlinu otkrili su da plavo svetlo u sebi sadrži i komponentu ultraljubičastog svetla koje može uzrokovati prerano starenje, hiperpigmentaciju i rak kože. Detaljnije o ovoj temi saznajte u rubrici „Da si živ i zdrav”.

Košarkaše Crvene zvezde večeras očekuje meč Evrolige sa Real Madridom, koji nema naročiti rezultatski značaj. Koristimo stoga priliku da direktora kluba Davora Ristovića, u rubrici „Mnogo smo najjači”, podsetimo na momente kada je sam bio među koševima. Uspomene koje su se urezale u pamćenje, dragocene su za postavljanje današnjih ciljeva.

U „Super sportu” biće reči o ostalim aktuelnim sportskim događajima, a nećemo zanemariti ni kulturu i zabavu. Najznačajnije informacije iz kulture pružiće nam današnji „Kulturni vodič”, dok će nas kroz koncertna dešavanja provesti Vlada Todorović u rubrici „Pazi, svira se!”.

Voditelj: Miloš Popović

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се