Читај ми!

Najava kulturnih događaja

Kulturni vodič

 

Galerija „Remont" raspisala je konkurs na temu „Frljanje jezikom", kako bi se predstavila moguća rešenja za decenijski problem traganja za jezikom, koji bi mogao da isprati savremena kretanja u umetnosti. Po okončanju konkursa, izabrani su radovi 15 autora koji će od večeras biti izloženi u Galeriji. Izložba je deo sveobuhvatnijeg, kompleksnog projekta, zamišljenog kao dinamičan program u kojem bi se, pored tematske izložbe, kroz različite formate (elektronske, debatne, prezentacione, radioničarske i sl.) pretresla problematika i ponudila neka rešenja. U današnjem vodiču, Marija Radoš, istoričarka umetnosti i kustoskinja, objasniće značaj fenomena koji je izabran za temu navedenog projekta i sledeće faze njegovog proučavanja.

Pored predstavljanja projekta „Frljanje jezikom", u Kibicfensteru će biti reči o pozorišnim, filmskim, muzičkim, likovnim programima i festivalima i aktuelnim dešavanjima na sceni popularne kulture.

Autorka i urednica emisije: mr Ljubica Krminac

Кибицфенстер

Autor:
Група аутора

У некој врсти културног информатора за недељу која је почела, чућете аргументован избор и препоруку новинара и уредника РБ 2 из догађаја у култури који су у понуди у тој недељи. Свака емисија има и госта (госте), чији избор диктира актуелност – то је неко ко нешто ради у тој недељи или је везан за неки пројекат који је у току. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара