Читај ми!

Petnica – „Korak u nauku“

Konferencija „Korak u nauku“ na kojoj su predstavljeni radovi polaznika programa Istraživačke stanice Petnica održana je onlajn od 15. do 17. decembra.

 

 

Na Konferenciji su predstavljeni rezultati istraživačkih radova polaznika iz oblasti prirodnih, društvenih i tehničkih nauka, a kao i svake godine konferencija je predstavljala jedinstvenu priliku da učenici i učenice srednjih škola iz Srbije i regiona koji pohađaju petničke programe nauče kako da jasno predstave rezultate svojih radova najširoj javnosti. Diskusije među polaznicima i stručnim saradnicima doprinose unapređenju budućih istraživanja, razvoju kritičkog mišljenja, kao i razvoju novih istraživačkih ideja.  

O ovogodišnjoj konferenciji „Korak u nauku" razgovaraćemo sa Jelenom Gledić, programskom direktorkom IS Petnica, Stanislavom Miloševićem, stručnim saradnikom na seminaru astronomije i Isidorom Micić, stručnom saradnicom seminara psihologije. Imaćemo priliku da čujemo i polaznike i polaznice petničkih seminara koji će ukratko predstaviti svoja interesantna istraživanja i podeliti iskustva sa Konferencije.

U redovnoj rubrici, prof. dr Momčilo B. Đorđević donosi zanimljivosti iz sveta medicine.

Autor emisije: Tomica Mišljenović

 

Хоћу да знам Хоћу да знам

Autor:
Томица Мишљеновић

Eмисијa „Хоћу да знам“, посвећенa je популарној науци, која ће сваког четвртка од 9 до 10 сати, почев од 1. октобра 2020. доносити преглед вести и занимљивости из света науке, разговоре са истраживачима и одговоре на питања слушалаца. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се