Читај ми!

Pregled muzičke nedelje

U današnjoj emisiji pažnju posvećujemo beogradskoj sceni na kojoj je pokrenut jedan novi festival, održana još dva koncerta i promovisan jedan zbornik.

Govorićemo o koncertu „Uspavanka za strah" održanom u Studiju 6 Radio Beograda i u organizaciji Trećeg programa RB, na kome je nastupio poljski ansambl Bastarda trio sa našim umetnicama, vokalnom solistkinjom Branislavom Podrumac i violinistkinjom Katarinom Aleksić. Čućete kako je bilo u Kolarčevoj zadužbini na redovnom nastupu Beogradske filharmonije petkom, koja je u okviru ciklusa Na dobrom putu i zajedno sa dirigentom Urošem Lajovicem i solistkinjom na violini Arabelom Štajnbaher, publiku odvela u Tel Aviv. 

Saznaćete i kako je bilo na koncertu otvaranja novog beogradskog festivala Meta World u sali bioskopa Balkan, na kome je ansambl Metamorfozis svirao sa sopranom Almom Su Baute, naratorom Bendžaminom Jusupovim i violistom Sašom Mirkovićem. Izvestićemo vas i o tome šta se sve može pronaći u nedavno promovisanom zborniku radova posvećenih kompozitoru Dušanu Radiću „Opsednute vedrine".

Emisiju uređuje i vodi Bojana Žižić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво