Читај ми!

Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije izdvajamo:

Narodno pozorište u Beogradu posle dugogodišnje pauze ugostilo je Dramu Slovenskog narodnog gledališča iz Maribora koja je na Sceni „Raša Plaović" izvela predstavu „Farma Orvel" u režiji Luke Marcena. Predstava, premijerno izvedena u martu ove godine, nastoji da kroz formu kabarea, u kontekstu današnjice, pročita Orvelove misli i reči.

U Kulturnim krugovima govorićemo o jedanaestom izdanju filmskog festivala Gete fest, u organizaciji Gete instituta i Kulturnog Centra Beograda, uz podršku ambasade SR Nemačke, koje je otvoreno sinoć u Kulturnom centru Beograda. Na ovogodišnjem festivalu pod sloganom „Ljubav je nezaustavljiva" biće prikazano sedam nemačkih savremenih filmskih ostvarenja.

Biće reči i o delima jednog od najvećih simfoničara 20. veka, Dmitrija Šostakoviča, koja su izvedena sinoć na koncertu Hora i Simfonijskog orkestra RTS u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Koncert je otvorila jedna od najpopularnijih kompozicija ovog stvaraoca, „Valcer br. 2", iz Svite za varijetetski orkestar, koji je postao veoma poznat zahvaljujući režiseru Stenliju Kjubriku, koji ga je, kao primenjenu muziku, koristio u svom filmu Širom zatvorenih očiju.

Emisiju vodi Tanja Živković.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се