Читај ми!

Sudbina, komentari i druge pesne

Gosti: Radoslav Petković i Borivoj Gerzić

Naš sagovornik danas je jedan od vodećih srpskih proznih pisaca i esejista, Radoslav Petković (1953), koji je rođen u Beogradu, a živi u Novom Sadu.

U fokusu razgovora biće prozno-esejistički opus Radoslava Petkovića i novo dopunjeno izdanje romana „Sudbina i komentari", koji je posle sedam izdanja u Stubovima kulture doživeo peto izdanje u Laguni.

Dotaći ćemo se žanra istorijskog romana i filozofije istorije koja se da iščitati iz ovog romana, odnosa prema nacionalnoj istoriji i „Drugoj knjizi Seoba" Miloša Crnjanskog, te mitomahijske sklonosti naracije romana ka raskrinkavanju zabluda i utaborenih kolektivnih predstava...

Drugi naš sagovornik je Borivoj Gerzić (1959), pisac iz Beograda, autor šest knjiga pripovedaka i nekoliko drama, autor biografije o Beketu i više rečnika enleskog i domaćeg žargona i jedne antologije svetske priče. S engleskog je preveo dvedeset anglo-američkih autora.

Danas ćemo predstaviti njegovu novu knjigu pesama „Ja svako i druge pesne", koju je nedavno objavila izdavačka kuća Rende iz Beograda.

Voditelj emsije: Saša Ćirić 

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара