Читај ми!

Rumunska književnost na sajmu knjiga i regionalni izdavači

Gosti: Klaudiju Komartin, Veronika D. Nikolesku, Đura Miočinović, Nađa Parandilović, Boris Maksimović i Elma Zečević

Zemlja počasna gošća na ovogodišnjem 65. Sajmu knjiga u Beogradu je Rumunija. Program rumunskog nastupa je veoma bogat i raznovrstan, a obuhvata i promociju desetine knjiga savremenih rumunskih autora koje su prevedene na srpski i objavljene za Sajam knjiga.

Otuda će i naši gosti u sajamskom izdanju emisije biti dvoje rumunskih autora, pesnik i urednik Klaudiju Komartin i prozaistkinja i prevoditeljka Veronika D. Nikolesku. Veliku zahvalnost dugujemo Đuri Miočinoviću koji je učestvovao u oba ova razgovora kao simultani prevodilac.

Takođe ćemo skrenuti pažnju na kapitalni roman „Izgubljeno jutro" Gabrijele Adamještanu, o kome govori urednica izdanja Nađa Parandilović iz izdavačke kuće Darma books.

Ove godine je primetan manji broj regionalnih izdavača, no mi smo izdvojili mladu ali već solidno profilisanu izdavačku kuću Imprimatur iz Banjaluke, o kojoj govori urednik Boris Maksimović, i Novu knjigu iz Podgorice, čiji će sajamski nastup predstaviti Elma Zečević, zadužena za odnose sa javnošću u toj kući.

Urednik i voditelj emisije: Saša Ćirić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво