Читај ми!

Bitef festival

Današnja emisija je posvećena festivalu Bitef koji se održava od 23. 9. do 2. 10. 2022. pod sloganom „Mi – junaci rada svog”.

U prvom delu emisije moj sagovornik je Lazaro Gabino Rodrigez, glumac i autor predstave „Tihuana", koja je je izvedena u ponedeljak 26. 9. na Sceni „Raša Plaović" Narodnog pozorišta u Beogradu. Lazaro otkriva šta se krije iza svojevrsnog socijalnog eksperimenta koji je sproveo za potrebe ove predstave.

U drugom delu emisije razgovaramo sa Seung Hi Kim, izvođačicom i jednom od autora/ autorki predstave „Gardien Party" o specifičnim performativnim i značenjskim aspektima ove predstave na granici vizuelnog performansa, koja se izvodi u muzejskim prostorima.

U trećem delu emisije, moja sagovornica je Danka Sekulović, cirkuska umetnica, dramaturškinja i rediteljka. Danka govori o festivalu Cirkobalkana, koji ove godine slavi deceniju postojanja, kao i o razvoju savremenog cirkusa kod nas i u regionu u poslednjih deset godina.

U finalnom segmentu emisije razgovaramo sa Žigom Divjakom, mladim i perspektivnim rediteljem iz Slovenije o predstavi „Krize", koprodukciji Bitefa iz Beograda, Nove Pošte (Slovensko mladinsko gledališče i Maska) iz Ljubljane i Udruge Domino iz Zagreba, o beogradskoj premijeri ove predstave koja će se odigrati 30. 9. u 18 sati i 1. 10. u 20 sati na sceni Bitef teatra.

Autor emisije: Marija Krstić

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи