Читај ми!

Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije izdvajamo:

Dan Etnografskog muzeja u Beogradu i 121 godina njegovog rada na očuvanju kulturnog nasleđa obeležava se otvaranjem izložbe „Lepa kuća", autora dr Miloša Matića. Ova postavka prikazuje načine ukrašavanja kuća koje su nastale kao plod narodnog graditeljstva na tlu Srbije, a o detaljima ćemo govoriti u današnjem magazinu kulture.

U emisiji Kulturni krugovi osvrnućemo se i na otvaranje 12. Čelo festa, festivala koji je posvećen umetnosti sviranja na violončelu. Na otvaranju je održan koncert ansambla „Viva čelo" koji predvodi Dragan Đorđević Suzuki, u organizaciji Centra beogradskih festivala - CEBEF-a.

Akademsko pozorište „Branko Krsmanović" u Beogradu, najstarije studentsko pozorište u Evropi, premijerno je u Ateljeu 212 izvelo predstavu „Galeb" Antona Pavloviča Čehova, u režiji Mine Ćirić i Milana Cerovića, dramu koja je i dalje više nego aktuelna - sto godina nakon što je obeležila početak rada tog teatra. U emisiji nas očekuje izveštaj sa premijere.

U Kulturnim krugovima najavićemo i zanimljive kulturne događaje koji nas očekuju ovog utorka, poput otvaranja izložbe „Hortus Conclusus" u Umetničkom prostoru U10.

Emisiju priprema i vodi Sara Arsenović.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се