Читај ми!

Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije izdavajamo:

U Kulturnom centru Magacin sinoć je predstavljena monografija Paviljon Serbia u Rimu 1911. profesora Slobodana Danka Selinkića, koju je prošle godine objavio Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu. Autor u ovoj knjizi, kako se navodi, otkriva, istražuje i kontekstalizuje nepoznate činjenice o jedinstvenom umetničkom i arhitektonskom poduhvatu, koji je na simboličnom nivou nagovestio rađanje nove, moderne epohe u srpskoj arhitekturi i umetnosti. U Kulturnim krugovima govorićemo o monografiji detaljnije, a pažnju ćemo posvetiti još jednoj zanimljivoj i važnoj knjizi - Nebo nad Beogradom: Andrić i prestonica Žanete Đukić Perišić, koja je predstavljena u Kolarčevoj zadužbini.

Muzički kritičar Radoš Mitrović preneće nam utiske o predstavi Karenjina sa kojom su belorusko pozorište TriTformaT i Predsednički orkestar Republike Belorusije gostovali u Operi i teatru Madlenijanum.

Najavićemo Svečanu akademiju koja će u sredu biti održana u sklopu proslave 75 godina postojanja Etnografskog instituta SANU, a čućemo i osvrt našeg pozorišnog kritičara Bojana Munjina na tek završeni festival Teatar na raskršću.

Emisiju priprema i vodi Sara Arsenović.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи