Читај ми!

Da li nam je potrebno ovoliko televizija?

Meri Bilić i Ljubica Vukčević

Prema brojnim izeštajima Evropske radiodifuzne unije, bez obzira na nove tehnologije i internet, televizija se i dalje veoma gleda širom Evrope. Iako popularnost različitih svetstkih platformi sa video-sadržajem raste, interesovanje za tradicionalan način gledanja televizije nije prestalo. Postoji povećena potreba za informacijama, a tako je i u Srbiji.

Da li ekonomska računica i tržište u polju marketinga stimulišu pokretanje novih televizijskih kanala, ili postoje drugi razlozi? Da li je domaće regionalno tržište advertajzinga dovoljno veliko za ovoliki broj televizija? Zašto postaje praksa da izvorno drugi oblici medija - štampani i agencijski - osnivaju sopstvene televizije? Koliko kanala dnevno prosečan gledalac promeni? Koji procenat televizijske publike je lojalan programu samo jedne ili nekoliko televizija?

O ovim pitanjima, u Sporovima u kulturi razgovaramo sa Meri Bilić, tv kritičarkom i kolumnistkinjom lista ,,Politika" i Ljubicom Vukčević, koja je na poziciji Head of Data Analytics and Insight u Direkt Mediji i predavač na Fakultetu dramskih umetnosti.

Emisiju vodi Tanja Živković.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара