Читај ми!

Nataleé

Beogradski sastav Nataleé nastao je u decembru 2018. godine, a ubrzo potom usledio je njihov prvi javni nastup.

Iako je muzičku karijeru započela kao kantautorka, Natalija Rajković je okupila profesionalne muzičare, koji je već godinama unazad podržavaju i prate. Sastav čiju osnovu čine Natalija Rajković (glavni vokal i ritam gitara), Branislav Dragović (disk džokej, skreč, ritam mašina), Aleksandar Dervišević (bas gitara) i Nikola Burović (solo gitara), kompletiran je neposredno pred učešće na manifestaciji „BARF" novim članovima koji su upotpunili već postojeću magiju benda. To su: Luna Škopelja (bek vokal i klavijatura), Dušan Murišić (trubač) i Andrija Petrović (trombon).

Početkom 2020. godine Natalija Rajković potpisuje ugovor sa izdavačkom kućom Glitch Records i objavljuje svoj prvi singl „Bebo". Zahvaljujući odličnoj saradnji između autora, interpretatora i izdavača, objavljuju još jednu live verziju pesme „Bebo" i na istom nastupu po prvi put obelodanjuju projekat „Osvesti se / Ćao". Tokom pandemije korona virusa, bend je vredno radio na svom albumu prvencu koji je u decembru 2021. godine objavljen za izdavačku kuću Glitch Records.

U saradnji sa „Lobohouse Agency" ove godine u junu objavljuju i prvi animirani spot za pesmu „Remi", dok su u julu objavljene dve („Zelena" i „Remi") od ukupno pet live verzija pesama sa albuma koje će do kraja avgusta biti na zvaničnom Jutjub kanalu Alternativnog centra Šapat iz Novog Sada. Ovaj bend, koji predvodi Natalija Rajković, kombinuje tradicionalne instrumente sa modernim matricama i snažnom ženskom energijom. Natalija je gošća današnje emisije, u kojoj ćemo slušati muziku i razgovarati o bluzu, pisanju pesama, kao i o koncertu na Zidiću na Platou Milana Mladenovića, koji je zakazan za večeras, petak u 20 sati.

Uređuje i vodi Ana Vučković Denčić.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи