Čitaj mi!

Vukan Belojević i Jelena Popović

Atina i Dubai

U današnjoj epizodi Beskrajnog plavog kruga iz Atine zvukom u studio Radio Beograda 2 dolazi nam rediteljka Jelena Popović. Pre nepunih godinu dana Beogradu je premijerno predstavljen njen film „Božiji čovek" posvećen Svetom Nektariju Eginskom. Film je osvajao nagrade i publiku širom sveta. U današnjem izdanju imaćete prilike da čujete o festivalskom putu ovog filma i budućim projektima naše rediteljke. Takođe naša sagovronica, govorila je o životu u Los Anđelesu i svom odlasku u Atinu!

U drugom delu emisije razgovorom vas vodimo u Ujedinjene Arapske Emirate. Sagovornik je naš pilot Vukan Belojević koji živi u Dubaiju. Vukan se u Srbiji bavio plesom koji mu je otvorio puteve ka inostranstvu, tamo je počeo da se bavi poslom stjuarta, a kasnije postaje pilot. Za Beskrajni plavi krug govorio je o tome kako se ostaje pilot, prednostima života u Dubaiju, našoj zajednici u ovom gradu koja kada oseti potrebu za nečim iz Srbije, to i donese.

Urednik i voditelj: Milan Stokanović        

broj komentara 0 pošalji komentar
Beskrajni plavi krug Beskrajni plavi krug

Autor:
Miodrag Jakšić

Poslednja sedmična emisija iz ciklusa SVETSKA SCENA I SUSEDNE KULTURE posvećena je našoj dijaspori i strujanjima između nje i matične kulture u Srbiji. [ detaljnije ]