Читај ми!

Vasa Stajkić

Prvak Opere SNP u Novom Sadu

 

Rođen je u Novom Sadu 1978. godine. Studije je započeo na Odseku za solo pevanje Akademije umetnosti u Novom Sadu, u klasi Milice Stojadinović, a nastavio na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi Violete Pančetović Radaković. Od 2001. godine je stalni član Opere Srpskog narodnog pozorišta.
Dobitnik je brojnih nagrada, među kojima i nagrade AP Vojvodina za najdarovitijeg mladog umetnika, nagrade Akademije umetnosti u Novom Sadu za postignute rezultate u umetnosti, kao i više godišnjih nagrada Srpskog narodnog pozorišta, čiji je član od 2000. godine. U Srpskom narodnom pozorištu je ostvario preko 30 uloga u više od 400 predstava. Takođe je dobitnik i nagrade „Muzika klasika" za 2019. godinu, u kategoriji muški izvođač godine.
Nastupao je u Norveškoj, Italiji, Nemačkoj, Austriji, Slovačkoj, Poljskoj, Francuskoj, Bosni i Hercegovini.
Sarađivao je sa dirigentima kao što su Mladen Jagušt, Imre Toplak, Miodrag Janoski, Zoran Juranić, Bojan Suđić, Željka Milanović i mnogi drugi.

Autor emisije: Ana Ćirica

Позитивна трема Позитивна трема

Autor:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи