Читај ми!

Dnevni magazin kulture

Gost: Viktor Lazić

Na današnji dan pre 60 godina preminuo je čuveni nemački pisac Herman Hese, dobitnik Nobelove nagrade za književnost. Njegova najpoznatija dela su Stepski vuk, Sidarta i Igra staklenih perli. U emisiji Kulturni krugovi podsetićemo se uporišnih tačaka radne i životne biografije ovog autora, a govorićemo i o njegovom značaju za savremenu čitalačku publiku.

Slavni Džon Malkovič sinoć je na lokalitetu „Feliks Romulijana", u rimskoj carskoj palati kod Zaječara odigrao predstavu „Paklena komedija: ispovesti serijskog ubice". Ovaj događaj je upriličen u okviru ArtLink letnjeg programa festivala na tvrđavama i predstavlja zajednički poduhvat sa Zaječarskim kulturnim letom. Holivudski glumac nastupio je u okviru svoje evropske turneje, zajedno sa orkestrom Bečke akademije i Vroclavskim baroknim orkestrom, a reditelj ovog pozorišno-muzičkog projekta je Majkl Sturminger. U Krugovima nas očekuje kritika Radoša Mitrovića.

Gost emisije biće Viktor Lazić, a povodom vesti da je legat našeg poznatog slikara, istoričara umetnosti i putopisca Milutina Dedića poklonjen Domu legata Udruženja za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju Adligat.

Voja Pantić će nam danas govoriti o nastupu internacionalnog sastava AXIOM džez bubnjara Dejana Terzića, koji je održan u beogradskom BAM Klubu.

Emisiju priprema i vodi Sara Arsenović.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи