Читај ми!

Razgovor iz Dablina i sa Krfa

Sanja Trajković i Đorđe Stojanac

Ovonedeljna emisija pruža priliku da upoznate Sanju Trajković koja zvukom putuje iz Dablina. Sanja je šef odeljenja za proteomiku i analitičke nauke u Nuritasu, firmi koja se bavi zdravstvenim izazovima u današnjem svetu. Kao što i sama kaže, uvek je bila „štreber" i znala je da će se u budućnosti baviti naukom. Na Univerzitetu u Kentakiju završila je doktorat. Predavala je na Univerzitetu, radila je na VMA, a trenutno živi u Irskoj gde se bavi naučnim istraživanjima. Za emisiju Beskrajni plavi krug govori o svom radu, ali i životu u inostranstvu.

Takođe gost emisije Beskrajni plavi krug je Đorđe Stojanac, praunuk čuvenog vojvode Živojina Mišića. Đorđe živi u Parizu i jedan je od članova predsedništva Društva za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine. Imao je priliku da se sastane sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom na centralnoj savezničkoj proslavi Dana primirja u Prvom svetskom pary u Parizu.

Urednik i voditelj: Milan Stokanović     

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара