Читај ми!

Nebojša Milenković

Gost Kluba 2 je istoričar umetnosti i pisac Nebojša Milenković.

U toku su dve izložbe koje Nebojša Milenković vodi kao kustos i ko-kustos: „ReKAPITULACIJA. Neposlušni objekti / subjekti 1992-2022." u novosadskom Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, kao i „STAVOVI I FORME: Umetnost kao forma mišljenja" u Galeriji-legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića beogradskog Muzeja savremene umetnosti.

Novosadska izložba predstavlja retrospektivu kontinuiranog stvaralaštva umetničkih grupa LED ART, Art klinika, Šok ZaDruga sa Grafičkom mrežom, dok beogradska predstavlja radove najmlađe generacije umetnika: Pavla Banovića, Milice Bilanović, Viktora Cvejića, Katarine Jovanović Allfe, Luke Ličine, Nemanje Milenkovića, Konstantinosa Patelisa Milićevića, Tijane Petrović i Adrienn Újházi.

Budući da je Nebojša Milenković i književni autor, osvrnućemo se i na odnos likovne/vizuelne umetnosti i njegovog literarnog stvaralaštva, pre svega u romanima „Nešto što strašno podseća na život - Kratka istorija letenja u Subotici" i „Savršen antitalenat za sreću. Erotsko-psihološki triler", koji je objavljen prošle godine.

Emisiju uređuje i vodi Mirjana Boba Stojadinović.

Na naslovnoj fotografiji je Nebojša Milenković, autor fotografije je Slobodan Stošić

 

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се