Читај ми!

Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije izdvajamo:

U emisiji Kulturni krugovi saznajemo novosti sa 29. Festivala evropskog filma koji je u toku na Paliću. Biće reči i o novom broju „Književnih novina", kao i o izložbi „Politički život u Kragujevcu u drugoj polovini 19. veka", novoj stalnoj multimedijalnoj postavci u Kući Svetozara Markovića u Kragujevcu.

Najavićemo i razgovor u Muzeju afričke umetnosti o izložbi „Umijeće držanja za ruke / Dok se probijamo kroz sedimentni oblak" kojom se Crna Gora predstavlja na Bijenalu umetnosti u Veneciji. Gosti razgovora su umetnici Lidija Delić i Ivan Šuković, kao i autorka izložbe, umetnica i kustoskinja Natalija Vujošević. Inače, izložba je osmišljena kao imaginativni prostor na kome se susreće više generacija umetnika koji polaze iz potpuno različitih istorijskih i društvenih konteksta, ali i kao mesto umetničkog dijaloga i preplitanja različitih umetničkih pristupa koji kroz prizmu intime i imaginacije promišljaju teme odnosa čoveka i prostora, čoveka i tehnologije, kao i budućnosti zajednice.

Epska filmska saga koja definiše Vojvodinu i grad Novi Sad kao prostor gde se srpska kultura i tradicija najtešnje prepliću sa evropskim idealima i izazovima tog vremena - „Liberta - rađanje grada", premijerno je prikazana u okviru programskog luka „Tvrđava mira" kao deo programa Evropske prestonice kulture, jednog od najznačajnijih projekata za grad.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи