Читај ми!

Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije:

U Muzeju Vojvodine večeras se otvara izložba „San neolitske noći" autora mr Lidije Balj i Andreja Starovića, koju zajednički realizuju Muzej Vojvodine i Narodni muzej Srbije. Izložba, koja se realizuje u okviru programskog luka Tvrđava mira Evropske prestonice kulture, prikazuje bogato arheološko nasleđe naše zemlje, koje svedoči o životu ljudi tokom neolitskog perioda, odnosno praistorijskog razdoblja koje predstavlja jednu od značajnih prekretnica u razvoju čovečanstva. Izložba „San neolitske noći" pokriva raspon od skoro dva milenijuma - period tokom kog su nastale i razvijale se starčevačka zajednica, sa ranom neolitskom kulturom na tlu Srbije.

„Hipnos u zemlji filma" - razgovor o knjigama Pavla Levija - održan je sinoć u Jugoslovenskoj kinoteci. U saradnji s dizajnerom Andrejom Dolinkom i Multimedijalnim institutom, Levi je u „Cimanju slike", „Minijaturama" i „Hypnos in Cineland", svoj koncept kina drugim sredstvima proširio na medij knjige. Time prevazilazi okvire uobičajenih filmoloških istraživanja. Pored autora Pavla Levija, redovnog profesora istorije i teorije filma na univerzitetu Stanford u Kaliforniji, učesnici razgovora su bili i umetnica Milica Tomić i reditelj Ognjen Glavonić.

U današnjim Kulturnim krugovima biće reči i o julskim izložbama u Kulturnom centru Beograda, u sva tri galerijska prostora, kao i o novom časopisu za književnost, umetnost i kulturu „Trag", koji objavljuje Biblioteka „Danilo Kiš" u Vrbasu.

Emisiju vodi: Tanja Živković

 

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи