Читај ми!

Sopran Evgenija Jeremić

Izvanredni sopran naše muzičke scene, umetnica Evgenija Jeremić, godinama niže uspehe na muzičkoj sceni. Ovoga puta govoriće o svojim prethodnim i budućim gostovanjima u inostranstvu, a u fokusu razgovora je nedavno završen međunarodni projekat „Cross-Opera".

Evgenija Jeremić je dobitnica više značajnih nagrada, a jednako je aktivna na polju operske i kamerne muzike. Pored glavnih uloga u poznatim domaćim i evropskim operskim ostvarenjima, Evgenija se predstavlja i u drugačijem svetlu - kao umetnica koja aktivno radi na promociji domaćeg savremenog stvaralaštva. U današnjoj emisiji imaćete prilike da čujete snimke zabeležene u Tokiju, gde je tumačila ulogu Mikaele u operi „Karmen" Žorža Bizea, zatim odlomke sa turneje u Kini, projekta „Cross-Opera" u Italiji i operskih arija sa prethodnih gostovanja u Srpskom narodnom pozorištu.

Autor emisije je Isidora Bovan.

Кон анима

Autor:
Горица Пилиповић, Исидора Бован

Кон анима је посвећена опери. Портрети уметника, занимљивости из света оперe, анегдоте и оперске звезде, освежавају овај својеврсни радио водич кроз захтевни свет музичке сцене. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се