Čitaj mi!

Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije izdvajamo:

U emisiji Kulturni krugovi najavljujemo 7. Festival fantastične književnosti „Art - Anima" koji će biti održan u Klubu-galeriji „Polet". Ovogodišnji festival okupiće više od dvadesetoro učesnika, među kojima je i gošća iz Finske Pia Leino, autorka nagrađivanog distopijskog romana „Nebesa".

Pratimo i izložbu „ReKAPITULACIJA" u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu koja sumira 30 godina umetničkih aktivističkih praksi Multimedijalnog centra „Led Art" - od „Zamrznute umetnosti Led Arta", preko delovanja „Art klinike" i „Šok ZaDruge", do najmlađe „Grafičke mreže".

Ekskluzivno najavljujemo i snimanje drugog dela filma „Leptirica" u razgovoru sa rediteljem, scenaristom, istoričarom umetnosti i likovnim kritičarom Đorđem Kadijevićem. Biće reči i o aktivnostima Zavičajnog muzeja u Paraćinu.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni krugovi Kulturni krugovi

Autor:
Grupa autora

Centralna kulturno-umetnička emisija Radio Beograda 2. Kako bi što uspešnije povezivali informativnu i analitičku komponentu govora o kulturi u jedinstvenu celinu i redovno pratili ritam kulturnih zbivanja, Krugovi imaju magazinski karakter. [ detaljnije ]