Читај ми!

Dnevni magazin kulture

Pregled dnevnih događaja iz kulture i umetnosti

Današnje izdanje kulturno - informativnog magazina Radio Beograda 2 Kulturni krugovi donosi navažnije dnevne informacije o događajima iz oblasti srpske kulture i umetnosti kako u zemlji tako i u inostranstvu. Za prvo julsko izdanje je izdvojeno nekoliko događaja:

Svečana akademija SANU, povodom obeležavanja 100-godišnjice rođenja akademika Dejana Medakovića, jedne od najmakartnijih ličnosti srpske kulture u XX veku.

8. nacionalna konferencija o saradnji kulture i obrazovanja u organizaciji Reprezentativnog udruženje u kulturi BAZAART i partnera: Centara za dramu u edukaciji i umetnosti CEDEUM i Ustanove kulture „Parobrod". Ovogodišnju temu konferencije će predstaviti gošća dr Sunčica Milosavljević, programska direktorka BAAZART-a.

Šesti NEO festival, koji u Novom Sadu traje do 16. jula i na kome publika ima priliku da čuje vrhunska dela klasične muzike u izvođenju domaćih i inostranih umetnika.

Aktuelno izdanje Ravno selo Međunarodni festival debitanstskog filma, koji je orijentisan ka mladima i rediteljima prvog ili drugog filma.

Izložba Dragane Žarevac, vizuelne umetnice „Odgovor je u prevodu", u Savremenoj galeriji Subotica, koja pruža mogućnost bavljenja ontogenezom performansa i sagledavanja svih njegovih faza kroz različite društvene kontekste u rasponu od četiri decenije.

Pored redovne najave najvažnijih umetničkih programa, čućemo i izveštaj sa završne konferencije za novinere u Narodnom pozorištu, na kojoj će biti rezimirena aktuelna sezona u ovoj instituciji kulture.

Urednica i voditeljka emisije Ljubica Krminac.

 

 

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара