Читај ми!

Emisija o radiju i radiofonskom stvaralaštvu

Vladimir Petrović

 

Našeg gosta širi auditorijum više poznaje kao „Slobodana Bobu Pavlovića" iz popularnog serijala „Lude godine" Zorana Čalića, a manje kao „nevidljivog čoveka radija". Ipak, glumac Vladimir Petrović je dao nemerljiv doprinos istoriji zvučnog medija i kao snimatelj i dizajner zvuka, ali i kao kreator ideja u EKO programu Radio Beograda (sve do 1992. godine), kao reditelj i ton-majstor Indeksovog radio-pozorišta, kao jedan od pionira marketinga na radiju u savremenom značenju ovog pojma, što se odnosi i na neke od najznačajnijih i najuticajnijih komercijalnih stanica u našem etru krajem prošlog veka...

Razmišljanja Vladimira Petrovića o kretanju nepreglednim prostranstvima zvuka, o razmišljanju zvukom, o prostorima slobode na radiju, o radio-reklami, o smehu i subverziji na radio-talasima, o negdašnjem prostoru kreativnosti u relativno rigidnim i ograničenim okolnostima, obojiće ovo subotnje jutro.

U redovnoj rubrici „Kutija za pamćenje" emitujemo odlomke iz razgovora Miloša Jevtića sa arhitektom, akademikom Branislavom Kojićem. U emisiji „Gost Drugog programa" davne 1976. godine, Kojić je govorio o svom pariskom periodu, studijama, o formiranju grupe modernista, o nacionalnom u arhitekturi, kao i o tadašnjim perspektivama ove grane stvaralaštva.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи