Читај ми!

Molekularna biologija u Srbiji – prvih 50 godina

U današnjoj emisiji razgovaraćemo o značajnom jubileju – 50 godina od osnivanja studijskog programa Molekularna biologija i fiziologija na Biološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

 

Povodom tog jubileja razgovaraćemo sa prof. dr Dušankom Savić Pavićević, redovnom profesorkom Biološkog fakulteta i potpredsednicom Srpskog društva za molekularnu biologiju (MolBioS), i sa Todorom Cvetanovićem, studentom molekularne biologije i članom studentske sekcije MolBioS.

U vreme kada je u Beogradu osnovan studijski program Molekularna biologija i fiziologija, slične programe imalo je samo nekoliko univerziteta u svetu. Od tog vremena, razvoj molekularne biologije značajno je uticao na razvoj brojnih drugih naučnih disciplina, ali i u velikoj meri izmenio svet u kome živimo.

Sa našim sagovornicima ćemo razgovarati o istorijatu programa Molekularne biologije i fiziologije u Beogradu, viziji osnivača tog programa, saradnji sa kolegama i bivšim studentima iz zemlje i inostranstva, planovima za budućnost, ali i o značaju molekularne biologije za društvo u celini.

U redovnoj rubrici, prof. dr Momčilo B. Đorđević govoriće o primeni veštačke inteligencije u medicini.

Autor emisije: Tomica Mišljenović 

Хоћу да знам Хоћу да знам

Autor:
Томица Мишљеновић

Eмисијa „Хоћу да знам“, посвећенa je популарној науци, која ће сваког четвртка од 9 до 10 сати, почев од 1. октобра 2020. доносити преглед вести и занимљивости из света науке, разговоре са истраживачима и одговоре на питања слушалаца. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи