Читај ми!

Umetnost naših ljudi u Severnoj Americi

Gosti: Momir Bulović i Milica Paranosić

Momir Bulović je srpski slikar, rodom iz Sombora, koji dvadesetak godina živi i stvara u Njujorku, SAD. Diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 2002. godine u klasi profesora Milana Blanuše, a odmah nakon diplomiranja i prve izložbe u Njujorku nastanjuje se u SAD. Samostalne izložbe realizovao je u Beogradu, Los Anđelesu, Beču, Njujorku, Šenženu i drugim gradovima. Godine 2019. na Sedmom somborskom salonu umetnosti osvojio je prvu nagradu za svoj rad „911 - posle Jozefa Bojsa".

Milica Paranosić je srpska kompozitorka i pedagoškinja koja je rođena u Beogradu, a od 1995. godine živi i radi u Njujorku, gde je magistrirala kompoziciju na Juilliard Scoool of Music, na kome radi kao profesorka elektronske muzike i menadžerka elektronskog studija. Aktivno se bavi komponovanjem, dizajnom zvuka, produkcijom, performansom i pedagogijom. Učestvovala je na brojnim festivalima i koncertima savremene muzike širom sveta. Autorka je velikog broja koncertnih i multimedijalnih dela, kao i muzike za pozorišne predstave, plesne performanse, filmove i video-art, izvođenih na najznačajnim koncertnim scenama u SAD i u svetu.

Urednik i voditelj: Miodrag Jakšić

 

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара