Читај ми!

Igor Paspalj

Muzički teoretičar i umetnik na električnoj gitari

 

Prijedorčanin Igor Paspalj magistrirao je na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, i već godinama živi i radi u Dubaiju. Zaposlen je u londonskoj kompaniji „JTC Guitar", a do sada je ostvario brojne nastupe i saradnje sa mnogim drugim značajnim muzičarima.

Prema oceni časopisa „Guitar World", proglašen je za gitaristu 2020. godine u kategoriji muzičara koji sviraju električnu gitaru.U obrazloženju se, pored ostalog, navodi da je njegovo muziciranje prožeto snažnim uticajima Van Hejlena, Gilberta, Satrijanija i mnogih drugih, kao i da je, svirajući muziku poznatih gitarskih virtouza, ovaj umetnik pokazao izuzetnu veštinu i zavidnu tehniku sviranja.

Autor emisije: Ana Ćirica

 

Позитивна трема Позитивна трема

Autor:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара