Читај ми!

Maks Kočetov

I Pozitivna trema

Rođen je u Kijevu 9. januara 1979. Prvo muzičko iskustvo imao je sa šest godina, kada je u muzičkoj školi počeo da uči harmoniku i klarinet, a sa devet godina uči da svira saksofon i svira ga u dečjim mesnim i džez orkestrima. Visoko muzičko obrazovanje stekao je u Kijevu. Tokom života u Ukrajini nastupao je sa svetski poznatim muzičarima i u džez orkestru. Od 2006. godine živi i radi u Beogradu.

Godine 2010. postao je vodeći alt saksofonista u Big bendu RTS-a. Istovremeno je formirao i Kvartet „Maks Kočetov", a sa suprugom Ksenijom i Kvintet „Kočetov". Godinu dana kasnije, sa tim sastavima je snimio dva albuma: „13:30" i „It's Time For Jazz".
Nastupao je na brojnim domaćim i međunarodnim festivalima, a uz Big bend je sarađivao sa renomiranim muzičarima iz sveta džeza, među kojima su Duško Gojković, Stjepko Gut, Džon Fadis, Ilja Rejnhaut, Toni Lakatoš, Hajnc fon Herman i mnogi drugi. Takođe je na razne načine sarađivao i na brojnim zvučnim izdanjima: filmska zvučna kulisa filma „Zavet" Emira Kusturice;
Aleksandar Saratski „2 + 2"; Dusko Goykovich & Soul Connection Big Band - „Balkan Project"; Dusko Goykovich & Big Band RTS - „Latin Haze"; Serbian Jazz, BRE! - „Serendipity"; orkestracija za gudače i deonica saksofona za muziku u filmu Emira Kusturice „Na mlečnom putu".

Autor emisije: Ana Ćirica

 

Позитивна трема Позитивна трема

Autor:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи