Čitaj mi!

O očuvanju tradicije i kulturne baštine Bežanije

Dokumentarni program

U emisiji Govori da bih te video, govori Volga Ilić, predsednik udruženja „Stara Bežanija", koje se bavi očuvanjem tradicije i kulturne baštine Bežanije i nesebično se angažuje u cilju očuvanja od zaborava autentičnosti, istorije i duha Bežanije, organizujući kulturne, humanitarne, muzičke manifestacije i upoznavajući mlađe naraštaje sa vekovnim životom svojih predaka, njihovim stradanjem, junaštvom i beskrajnom odanošću svome selu.

Volga Ilić je po zanimanju nastavnik geografije i istorije, ali je ceo radni vek, do penzionisanja, provela u Saveznoj skupštini SFRJ.

Bežanijska snajka, iako nije rođena u Bežaniji, posle 45 godina u porodici Ilić, stekla je ugled i poštovanje svih Bežaninaca. Volga je rođeni borac, žena čvrste volje i ogromne energije. Kao predsednik Udruženja „Stara Bežanija" stub je svih akcija i događanja u Bežaniji.

Autor emisije je Biljana Đorović.

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Govori da bih te video Govori da bih te video

Autor:
Grupa autora

Serija polusatnih dokumentarnih reportaža, za čiji je skupni naziv uzeta poznata Sokratova izreka: "Govori da bih te video". Ova originalna produkcija Radio Beograda 2 sjedinjuje kvalitete aktuelnog društvenog angažmana i kultivisane radiofonske obrade. [ detaljnije ]