Читај ми!

Aleksandar Ilić

Gost emisije je Aleksandar Ilić.

Aleksandar Ilić je istaknuti baletski igrač i koreograf, profesor i jedan od osnivača Instituta za umetničku igru, predsednik Udruženja profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije i v.d. direktora Kulturnog centra Beograda. Današnji razgovor u emisiji U prvih pet biće prožet brojnim temama kao što su predstave na kojima je Ilić radio tokom ove godine i premijere predstava Instituta za umetničku igru koje nas očekuju u novembru.

Aleksandar Ilić će govoriti i o Kulturnom centru Beograda i ulozi te ustanove na kulturnoj mapi glavnog grada, statusu umetničke igre u našoj zemlji, a biće reči i o njegovoj knjizi poezije „Sanjaj snove".

Od kulturnih događaja nedelje izdvajamo 37. Beogradski džez festival, premijeru predstave „Gospođica Julija" u Operi i teatru „Madlenijanum" i izložbu u hotelu „Beograd" u okviru manifestacije „Art Weekend Belgrade", čije je trajanje produženo zbog velikog interesovanja.

Za čitanje preporučujemo knjigu eseja „Anđeli na žici za veš" Čarlsa Simića, koju je nedavno objavila izdavačka kuća „Arhipelag", a skrećemo pažnju i na bioskopski hit - film „Dina" reditelja Denisa Vilneva.

Emisiju priprema i vodi Sara Arsenović.

 

У првих пет - културни догађај недеље У првих пет - културни догађај недеље

Autor:
Сара Арсеновић

Новинари и критичари Радио Београда 2 издвајају најбоље, најважније културне догађаје у свим уметностима у протеклих седам дана и коментаришу свој избор. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи