Читај ми!

Putovanja iz zaboravljenih vremena

Dokumentarni program: Viđenje sveta dok je postojao smisao

Naš gost, dr Kamenko Bulić, završio je fakultet političkih nauka u Begradu, magistrirao je na Univerzitetu u Amsterdamu i doktorirao na prestižnoj Školi socioloških istraživanja u Amsterdamu na teoriji identiteta i konstrukciji globalnih dijaspora. Postdoktorske studije, realizovao je u Britaniji, na teoriji medija. Radi se o kosmopolitskom karakteru i avanturisti koji je živeo na četiri kontinenta, proputovao celu planetu, upoznao mnoge ljude i naučio mnoge jezike. Bavio se najrazličitijim poslovima: čišćenjem kuća, parkova i javnih površina, čuvanjem dece, bio je vozač svega što se kreće na točkovima od automobila do kamiona i autobusa, prodavac usisivača, konobar, turistički vodič, prevodilac, novinar, urednik, moderator i voditelj, fotomodel, padobranac i pilot paraglajder, univerzitetski predavač.

Kamenko Bulić, govori o svojim snovima iz detinjstva koji su ga pokrenuli na čudesna putovanja i vodili u čudesan život u kome nikada nije bilo mesta za konformizam, grupno mišljenje i povlađivanje bilo kojoj vrsti totalitarne korektnosti, već samo za originalnost, kreativnost i život u skladu sa sopstvenom autentičnošću.

Takva autentičnost je, prema njegovim uvidima, mogla biti moguća samo u onom vremenu kada su daleka putovanja bila retka i duga i njegov je dojam da se suština putovanja promenila kada su putovanja postala deo globalističke agende o potrošačim i turističkim rajevima, čime je nepovratno izgubljena njihova prava suština - traganje za smislom. Iako obrazovan u skladu sa najvišim formalnim akademskim standardima - svoja putovanja smatra najvišim stepenom obrazovanja koje je stekao.

Autor emisije je Biljana Đorović

Говори да бих те видео

Autor:
Група аутора

Серија полусатних документарних репортажа, за чији је скупни назив узета позната Сократова изрека: "Говори да бих те видео". Ова оригинална продукција Радио Београда 2 сједињује квалитете актуелног друштвеног ангажмана и култивисане радиофонске обраде. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи