Читај ми!

Ekološki magazin

Nijansiranje ekoloških problema

Na sednici SO Loznica usvojen je Prostorni plan grada. Neki odbornici su u zgradu ušli još kad se tek razdanilo, a izašli zaštićeni policijom u punoj ratnoj opremi. Dočekala su ih samo deca, odrasli su otišli. Nije Loznica velika, već će se sresti i popričati. Sa pravne strane nije važno što je usvojeni plan rukoljub i dobrodošlica za Rio Tinto - i tako se ne važi. To je posao za Ustavni sud, ovde su se i oni unutra i oni napolju samo predstavili.

Da bi se manje dešavalo da nas neprijatno iznenade projekti planirani u našem neposrednom okruženju, a kad kažemo da to nećemo, shvatimo da smo rekli prekasno - WWF Adria i USAID sprovode projekat Suzbijanje korupcije u prostornom planiranju.

Predsednik je odbio da potpiše Zakon o vodama i vratio ga Skupštini na doradu i otklanjanje nedostataka. Idemo ispočetka - ovoga puta uz javnu raspravu.

Miloš Matejić štrajkuje glađu ispred Predsedništva. Osuđen je na tri godine zatvorske kazne zbog lečenja kanabisom. Ovu biljku UN su skinule sa spiska opojnih droga i dozvoljeno je njeno korišćenje u medicinske svrhe. Naši zakoni ovo prate, ali nezgodan momenat na domaćem političkom planu pretvorio je hiljade bolesnih ljudi u kolateralnu štetu.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи