Читај ми!

Zorica Atić

Gošća emisije je Zorica Atić

Gošća današnje emisije U prvih pet biće direktorka Centra za kulturu Grocka, istoričarka umetnosti i kustoskinja Zorica Atić. Članica je reprezentativnih strukovnih udruženja: Društva konzervatora Srbije i Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije, kao i kustoskinja vrednih kulturnih dobara: Rančićeve kuće sa galerijom i Legata dr Aleksandra Kostića u Grockoj, čija je inicijatorka i u čijoj je postavci učestvovala kao autorka. Sve ove teme će usloviti naš današnji razgovor, kao i interesovanje Zorice Atić za teme kulturne baštine i okruženja. Biće reči o tome kako funkcioniše kulturni centar na periferiji najvećeg grada, govorićemo o programima koji se upravo odvijaju, kao što je Likovna kolonija u okviru 53. Gročanskih svečanosti, ali i o onim koji su tek u planu.

Od događaja koji su obeležili nedelju za nama prokomentarisaćemo Bijenale mladih pod sloganom „Zajednički jezik", kao i koncert elektroakustičnog kvarteta Kaplan/ Džukljev/ Zarić/ Baret, održanog u četvrtak u Ustanovi kulture „Parobrod".

Za čitanje ćemo preporučiti knjige Mladena Jakovljevića „Kad se vratim", u izdanju Akademske knjige iz Novog Sada, kao i knjigu „Iz života jednog dangube" nemačkog romantičara Jozefa Ajhendorfa. Čućemo kakav je program u Kinoteci bio posvećen reditelju Vojislavu Nanoviću.

Uređuje i vodi: Ana Vučković Denčić

 

У првих пет - културни догађај недеље У првих пет - културни догађај недеље

Autor:
Сара Арсеновић

Новинари и критичари Радио Београда 2 издвајају најбоље, најважније културне догађаје у свим уметностима у протеклих седам дана и коментаришу свој избор. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво