Читај ми!

Stazama nauke

Milan Raspopović, jedan od osnivača i dugogodišnji direktor Matematičke gimnazije, gost je današnjeg izdanja emisije Hoću da znam.

 

Razgovaraćemo o knjizi „Stazama nauke" čiji je autor prof. Raspopović, a koja je nedavno objavljena. Knjiga predstavlja svojevrstan spomenar u kome i njegovi bivši učenici pišu o svojim sećanjima na vreme provedeno u Matematičkoj gimnaziji i saradnji sa prof. Raspopovićem. Osvrnućemo se i na njegovo bogato iskustvo u pedagoškom radu, a razgovaraćemo i o takmičenjima iz matematike, kao i o objektivnosti ocenjivanja i maturskim ispitima.

Nakon nezapamćenih poplava u Belgiji i zapadnoj Nemačkoj stradalo je najmanje 196 ljudi, a stotine njih se i dalje vode kao nestali. Obilne padavine koje su ih uzrokovale smatraju se istorijskim, a na delovima poplavljene teritorije palo je i po 200 litara kiše u samo nekoliko sati. O rizicima od pojave ovakvih poplava u Srbiji, vezi učestalosti poplava i klimatskih promena, kao i o tome šta sve možemo uraditi da umanjimo rizik od poplava na teritoriji naše zemlje za emisiju Hoću da znam govorio je prof. Ratko Ristić, dekan Šumarskog fakulteta u Beogradu.
Prof. dr Momčilo B. Đorđević će u redovnoj rubrici govoriti o zdravstvenim rizicima po stanovništvo na teritorijama koje su pogođene poplavama, kao i o merama koje je neophodno preduzeti nakon poplava u cilju zaštite javnog zdravlja.

Autor i voditelj: Tomica Mišljenović 

Хоћу да знам Хоћу да знам

Autor:
Томица Мишљеновић

Eмисијa „Хоћу да знам“, посвећенa je популарној науци, која ће сваког четвртка од 9 до 10 сати, почев од 1. октобра 2020. доносити преглед вести и занимљивости из света науке, разговоре са истраживачима и одговоре на питања слушалаца. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи