Читај ми!

Nataša Razak i Dušica Ivanović

Gosti: Nataša Razak i Dušica Ivanović

Nataša Razak je rođena 1981. godine u Beogradu. Po završteku srednje škole upisuje studije u Francuskoj. Diplomirala je primenjene umetnosti na Univerzitetu „Paskal Paoli" na Korzici, master studije nastavlja na Univerzitetu „Le Miraj" u Tuluzu, potom i na Fakultetu umetnosti i dizajna u Beogradu. Po okončanju studija, pored rada na projektima iz oblasti unutrašnje arhitekture i dizajna enterijera, posvetila se i profesorskoj karijeri. Tokom deset godina predavala je na fakultetima u Srbiji i inostranstvu. Usavršavala se u oblasti arhitekture enterijera, grafičkog i industrijskog dizajna, a odnedavno se bavi i pisanjem. Francuska, Indija, Saudijska Arabija, Peru, Turska, neke su od zemalja u kojima je živela i radila. Kao pasionirani ljubitelj putovanja posetila je oko 400 gradova u više od 60 zemalja. Trenutno živi i radi u Maleziji, domovini svog supruga.

Dušica Ivanović je književnica i lektor za srpski jezik. Dvadeset sedam godina provela je u dijaspori, od toga dvadeset četiri godine u Torontu, u Kanadi. Nedavno se vratila u Srbiju i nastanila u Pančevu. Dok je živela u Torontu, pripremila je svoju osmu knjigu „Ljubav je Plava školjka u kojoj stanuje nebo", u kojoj je, pored svojih radova za decu, priredila i pesme svojih kolega renomiranih pesnika. Knjigu je objavila u Srbiji, sa željom da sav novac od prodaje, prikupljen u Kanadi i Srbiji, pokloni Udruženju „Plava školjka" iz Beograda, koje okuplja decu sa invaliditetom, za izgradnju njihove kuće u Banji Koviljači. Verujući u humanost naših ljudi u Srbiji i dijaspori, Dušica u emisiji govori o ovom humanitarnom projektu kao primeru moguće saradnje stvaralaca iz dijaspore i Srbije.

Urednik i voditelj: Miodrag Jakšić

 

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво