Читај ми!

Dnevni magazin kulture

Goran Bojić

Gost Ljubice Krminac u današnjoj emisiji će biti Goran Bojić, autor knjige kratkih, angažovanih, motivacionih eseja „Dobre namere nisu dovoljne". Bojić će govoriti o fenomenu motivcionih eseja, njihovoj aktuelnosti , popularnosti i personalnoj motivaciji da motiviše druge. Autor je diplomirao i magistrirao na Filološkom fakultetu u Beogradu, objavio je nekoliko stručnih radova o naučnoj fantastici i nekolko originalnih radio-drama, naučno-fantastičng žanra kao i radio-drama za decu.  Dobitnik je nagrade Radio Beograda za dramu, bavi se prevođenjem i urednik je časopisa i veb-sajta „Zdrava hrana".


Aktivnosti Biblioteke grada Beograda će biti predstavljene kroz dve priče: o nagradi „Moma Dimić" i programu Letnji plato. Naime, navedenu nagradu BGB-a je u Sopotu upravo dobio Nenad Šaponja , za knjigu „A Brisel se da prehodati lako", koju kritički predstavlja Slađana Ilić. Dok je Letnji plato, manifestacija u okviru koje će u toku jula i avgusta biti organizovani razgovori sa piscima i pesnicima.

U Galeriji Matice srpske u Novom Sadu je najavljeno otvaranje izložbe Poklon-zbirka Graovac Radmila i Nikola, kojom će javnosti biti predstavljeno stavralaštvo umetničkog para ali i ukazano na značaj formiranja i darovanja ove poklon-zbirke, kojom je obogaćena kolekcija Galerije.

Urednica i voditeljka emisije Ljubica Krminac.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи