Читај ми!

Sto godina Komunističke partije Kine

Sagovornici emisije - prof. dr Dejan Mihailović, profesor na Tehnološkom fakultetu u Montereju i Borislav Korkodelović, dugogodišnji urednik u Spoljnopolitičkoj redakciji Tanjuga.

„Kineski narod nije se dobro pokazao samo u uništavanju starog sveta, već i u stvaranju novog. Socijalizam je jedino spasenje za Kinu" - poručio je predsednik Si Điping na ovonedeljnom obeležavanju stogodišnjice Komunističke partije Kine. Predsednik Si je pozdravio „novi svet" koji je stvorio kineski narod i upozorio strane sile koje pokušavaju da unize Kinu da će im se „obiti o glavu".

Koje ključne lekcije su naučili kineski komunisti od sloma socijalističkih režima u Istočnoj Evropi? U kojoj meri je ekonomski uspeh Kine igrao ulogu u podršci građana komunističkim vlastima? Kakav je to „novi svet" stvorila Kina i po čijoj je on meri?

Ovo su samo neka od pitanja za sagovornike današnje emisije - prof. dr Dejana Mihailovića, profesora na Tehnološkom fakultetu u Montereju i Borislava Korkodelovića, dugogodišnjeg urednika u Spoljnopolitičkoj redakciji Tanjuga.

Autor: Snežana Bićanin

 

Агора Агора

Autor:
Снежана Бићанин

Радио-магазин који анализира феномене из области политичког живота, филозофије, политике и политичке теорије. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво