Читај ми!

Moderni život u udarnom terminu

Gošća: dr Ildiko Erdei

„Imala sam sreće da se period mog detinjstva i odrastanja, 1970-e i 1980-e podudarao sa „zlatnim dobom" Televizije Beograd, vremenom njenog širenja i istovremeno dobom kada se televizija smatrala medijem koji bi u najvećoj meri trebalo da služi obrazovanju i kulturi...
Pamtim vreme u kome je crtani film pre dnevnika - u 19.15 ‒ označavao granicu posle koje su deca išla na spavanje, kao i da sam se često uspavljivala uz žamor publike iz prenosa fudbalskih utakmica koje je pratio moj otac", piše Ildiko Erdei na početku knjige „Moderni život u udarnom terminu".

I nešto kasnije, u istom tekstu autorka navodi: „Rad na ovoj knjizi bio je dugotrajniji i naporniji nego što sam očekivala, ali mi je zauzvrat mnogo doneo. Istražujući pre i tokom pisanja, mnogo sam gledala televiziju, ovoga puta zahvaljujući internetu i Jutjubu, gde su pohranjeni mnogi zabavni programi o kojima sam čitala i koje sam spominjala u svom tekstu. Bilo je to ponekad nostalgično, ali uglavnom radosno putovanje kroz televizijsku prošlost Jugoslavije i ostalih socijalističkih zemalja, koje me je uverilo da su, uprkos lošijim produkcijskim uslovima nego danas, nekadašnji televizijski sadržaji proizvođeni sa mnogo više pažnje, posvećenosti i s idejom da treba društvo da učine bar malo boljim i plemenitijim."

Autor emisije je Svetlana Jajić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи