Читај ми!

Dnevni magazin kulture

Olivera Skoko

U emisiji Kulturni krugovi danas razgovaramo sa Oliverom Skoko, kustoskinjom Narodnog muzeja u Zrenjaninu.

Čućemo koje su izložbe trenutno u toku u Muzeju, kako je kustoski tim održavao kontakt sa publikom tokom prethodne godine, kao i koji su planovi ove institucije za naredni period.

Biće reči i o izložbi „Čuvari tradicije ‒ Igra šarenih perli", koja je otvorena u Galeriji Kuće Đure Jakšića u Kragujevcu. Na ovoj postavci je predstavljen nakit od staklenih perli, nošnje i delovi nošnje sa kraja XIX i XX veka.

Saznajemo i detalje o izložbi „Beograd 2020" Nikole Vrzića koja je sinoć otvorena u Kulturnom centru Grad. Ova izložba je oblik foto-dnevnika godine koja je za nama.

U emisiji će biti reči i o premijeri predstave „Car Edip" u Dorćolskom narodnom pozorištu na sceni Kosmodrom. Sofoklov komad režirao je Filip Gajić, a u njemu igraju Stevan Šerbedžija, Ivona Momirović, Danilo Klinčar, Jovana Krstić, Željko Stefanović, Strahinja Padežanin, Džo Nikolas, Matija Ristić, Dragan Stefanović, Predrag Todorović i specijalni gost - Boško Ćirković Škabo.

Emisiju priprema i vodi Sara Arsenović.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи