Читај ми!

Emisija o radiju i radiofonskom stvaralaštvu

Uživo sa Rudnika - izložba starih radio i TV aparata

Emisiju Nevidljivi ljudi ove subote realizujemo sa Rudnika, iz Doma kulture „Vojislav Ilić", gde je u toku izložba starih radio i TV aparata Rudničko-takovskog kraja. Postavku iz kolekcije Momčila Paunovića čine aparati stari između 80 i 50 godina, oko kojih su se porodice nekad okupljale, a danas samo čine deo stilskog enterijera.

Izložba takozvanih „lampaša", vraća nas u vreme kada je tehnika tek stigla u naše domove, i kada su nam te sprave zaista izgledale kao čarobne kutije. Porodice su se okupljale oko njih da čuju najnovije vesti ili novine iz sveta muzike, a program je bio i razlog mnogih komšijskih druženja. „Kada su se pojavili, radio-aparati su imali dozu mističnosti, dok nas danas nostalgično vraćaju u prošla vremena i bude sećanja, najčešće na detinjstvo", kaže Momčilo Paunović, autor postavke, svestrani pregalac u oblasti kulture, naš domaćin na Rudniku ili gost u emisiji „Nevidljivi ljudi", kako vam drago.

Svetski dan knjige bio je direktan povod da u rubrici „Kutija za pamćenje" emitujemo odlomke iz razgovora Miloša Jevtića sa akademikom Boškom Petrovićem, književnikom, generalnim sekretarom i predsednikom Matice srpske. Ovi razgovori, čija centralne teme su bile položaj i budućnost knjige, vođeni su za ciklus emisija „Gost Drugog programa" 1975. godine.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи