Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije:

Dodelom nagrada obeležen je Dan Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Prvi put dodeljena je Nagrada „Nebojša Glogovac" za izuzetnu umetničku kreaciju mladog glumca, a pripala je glumcu Miodragu Dragičeviću. Izveštavamo sa uručenja nagrada.

Pozorišni kritičar Bojan Munjin osvrnuće se na premijeru predstave „Dan kada ja nije bilo više ja" Rolanda Šimelpfeninga u režiji Tare Manić, u Beogradskom dramskom pozorištu, a govorićemo i o zbirci pesama Ivane Maksić „Kćeri, zar ne vidiš da gorim", koja je ove godine bila u najužem izboru za Nagradu „Dušan Vasiljev".

Biće reči i o mini izložbi fotografija i predmeta „Beograd 60-ih" koja je u saradnji sa Muzejom grada Beograda otvorena u Klubu RTS. Naime, Muzej grada Beograda je još 2003. godine realizovao projekat „Beograd 60-ih godina dvadesetog veka" kao eksperiment kojim je trebalo proveriti muzeološke potencijale bavljenja složenim i vremenski bliskim periodom istorije. Sada je pred nama i dopunjeno izdanje istoimene monografije, čiji su autori kustosi Muzeja grada Darko Ćirić i Lidija Petrović Ćirić.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи